Geef aan Ploumen4Women

Zoals je misschien wel meegekregen hebt, heeft Trump besloten om alle subsidie stop te zetten voor hulporganisaties die ook maar iets met abortus te maken hebben. Dat betekent dat miljoenen vrouwen in de Derde Wereld zonder medische hulp komen te zitten; niet alleen als het gaat om abortus, maar ook om voorlichting, HIV-behandeling en kraamzorg. Zelfs volstrekt ongerelateerde zaken als bestrijding van het Zikavirus komen hierdoor in de knel.

De getallen zijn schokkend: men verwacht 2.2 miljoen extra abortussen (omdat er minder voorlichting gegeven wordt), 6.5 miljoen extra ongewenste zwangerschappen, en 21.700 extra dode moeders. Trump exporteert een Amerikaans stokpaardje naar de Derde wereld en bedrijft politiek met de gezondheid van miljoenen arme mensen.

De Nederlandse regering heeft aangekondigd in dit gat te willen springen, en dat was wereldnieuws. Wij kunnen niet alleen grappige filmpjes maken over Trump, we kunnen hem ook een hak zetten als hij 22.000 vrouwen het graf in jaagt om de evangelicals een pleziertje te doen.

Om de vaart erin te houden, hebben een paar ondernemende jongeren alvast een voorschot genomen op de actie van het ministerie. Zij zijn een fonds begonnen, waarvan de opbrengsten uiteindelijk gedoneerd zullen worden aan whatever fonds het ministerie uiteindelijk mee komt.

Dit is je kans om een daad te stellen tegen Poetin met de Kleine Handjes. Laat die schraperige Yanks zien waarom wij gidsland zijn. Geef aan Ploumen4Women.

Be the first to comment on "Geef aan Ploumen4Women"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*