Wilders is hypocriet over Turkije

Wat is het toch met die nationaal-populisten, dat ze zo’n ongelofelijk bord voor de kop hebben? Wilders schreeuwt moord en brand over de poging van een Turkse minister om te spreken in Rotterdam, maar wat de Turkse regering de afgelopen dagen geprobeerd heeft, is precies hetzelfde als wat Wilders in 2009 deed, toen hij zich op Heathrow het Verenigd Koninkrijk liet uitzetten.

Hij was daar ongewenste vreemdeling, en was met onder het oog van de pers toch naar Engeland gevlogen, met de bedoeling om aan de grens geweigerd te worden. Het is een beproefde populistische truc: als je de mond gesnoerd wordt kun je jezelf neerzetten als martelaar van het vrije woord, hoe onzinnig je mening ook is.

Zou Wilders nou werkelijk niet doorhebben dat de Turken hier precies hetzelfde doen? Vast wel, want hij slim genoeg. Het is waarschijnlijker dat hij denkt dat het z’n aanhang niks kan schelen. Vreemdelingenhaat wint het van consistentie. Wij zijn beter, want wij hebben vrijheid van meningsuiting, totdat een Turk iets zegt dat ons niet bevalt.

En ja, Erdogan is eng. Net zo eng als Wilders, Poetin of Trump. Allemaal staan ze voor een beknotting van de democratie, waarbij iedereen die het niet met het volk eens is z’n bek moet houden. Rutte had de kans om daar een daad tegen te stellen, maar daar was hij te laf voor. Erdogan had gelijk, toen hij zei dat Wilders hier al aan de macht is.

Steun ons op Patreon

Be the first to comment on "Wilders is hypocriet over Turkije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*