VVD, neem afstand van Gordon

Wie afgelopen week Holland’s Got Talent keek kon zien hoe plat Nederland is geworden. Het is een bekend verhaal: Gordon krijgt ruzie, er komt ophef in de media, Gordon haalt zijn schouders op, de karavaan trekt verder.

Normaal gesproken zou het verhaal hier met een sisser aflopen, maar inmiddels is het verhaal van Xiao Wang de hele wereld over gegaan. Natuurlijk sloeg het in China ook in als een bom. De Global Times – een van de grote kranten in China – opende ermee. Dat de commerciele omroep plat en goedkoop is, wisten we al. Dat Nederland een bekrompen en rascistisch land is, wisten we al. Dat die bekrompenheid zodanig is gaan stinken dat men de lucht over de hele wereld ruikt, wisten we ook al.

Maar het verhaal heeft een staartje: Gordon is al jaren enthausiast lid van de VVD, en die liefde is geheel wederzijds. Bij de afgelopen verkiezingen stond hij met zijn LA the Voices het overwinngingsfeest van de VVD op te leuken.

De VVD, dat was toch die partij van de globetrottende Hollandse grootbedrijven, die onverschrokken in alle hoeken van de wereld opkomen voor Neerlands Glorie, of het nou om baggeren, tulpenbollen of tanks gaat? De VVD, dat was toch de partij die claimt dat niet je afkomst telt, maar je toekomst? De VVD, dat is toch de partij die – in de geest van de VOC – vindt dat we zaken moeten doen met iedereen, en niet moeten zeuren over mensenrechten en democratie?

Dit incident gaan we om onze oren krijgen bij de volgende handelsmissie naar China. In China is men – niet onterecht – nogal gevoelig dit soort beledigingen. Op basisscholen wordt de ‘eeuw van vernedering’, waarin het westen onder andere een oorlog voerde voor het recht om de Chinese bevolking drugsverslaafd te houden, breed uitgemeten. De reacties op de video logen er niet om.

Beste VVD’ers: nu is het moment om te laten zien waar jullie staan. Zijn jullie de partij van het zakelijk belang van Nederland, of zijn jullie de partij van de platte racisten? Een van jullie meest zichtbare leden heeft jullie gedwongen die keuze te maken. Laat Gordon duidelijk weten dat hij niet meer welkom is bij de VVD totdat hij publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden aan Xiao Wang.

Be the first to comment on "VVD, neem afstand van Gordon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*