Burnout? Wilders vindt je een aansteller

Vandaag werd bekend dat twee PVV-medewerkers de partij een proces aandoen, omdat ze zich kapot moesten werken. Extra diensten, werken in het weekend en een verziekte werksfeer hebben hen thuis op de bank doen belanden. Toen ze daarover klaagden, werd hen ‘aanstellerij’ verweten.

Wie Wilders wat langer volgt zou dit niets moeten verbazen. Hij heeft het speciaal gemunt op mensen met een burnout. Toen hij Kamerlid voor de VVD was, stelde hij voor om iedereen die om psychische redenen arbeidsongeschikt was z’n uitkering af te pakken. Het is dus geen verrassing dat hij als een beest tegen z’n eigen mensen tekeer gaat.

Een van de twee PVV-medewerkers ging met z’n problemen naar de vakbond. Dat is waarom mensen lid zijn van de bond: zodat je, als je ruzie hebt met je baas, iemand hebt om je bij te staan. Maar dat mocht niet van Wilders. De medewerker werd verteld dat men bij de PVV ‘alergisch was voor het woord vakbond’ en dat dat ‘nooit meer mag vallen, [als de PVV’er] hier tenminste nog wil blijven werken’.

In 2014 kwam al naar buiten dat Wilders z’n mensen een spreekverbod oplegt, en dat zijn medewerkers voor hetzelfde werk zeer verschillend betaald worden – nog iets waar de vakbond campagne tegen voert. Bovendien betaalde de partij jarenlang geen pensioenpremie, terwijl ze zeggen op te komen voor de ouderen. Wilders doet alsof hij voor de gewone man op komt, maar toen hij uit de VVD stapte stelde hij voor om de vakbond al z’n macht af te pakken. Logisch, als je zo met je medewerkers omgaat.

Alle lekken wijzen er dus op dat Wilders een hypocriete control freak en een slavendrijver is, die zijn medewerkers keihard laat werken maar z’n vriendjes uit de wind houdt. Zoals Wilders zijn partij runt, zo zal hij ook het land runnen. Een klein groepje die het makkelijk heeft, en de rest die in het weekend door moet werken, extra diensten moet draaien, en als ze daarover klagen verteld worden dat ze ‘maar een tandje moeten bijzetten’. En als je van al dat werk ziek wordt, dan ben je een aansteller. En dit is de partij die voor de gewone man op moet komen?

Lees ook: Wilders vindt jou zwak en afhankelijk

Leave a comment

Your email address will not be published.


*