Haagse VVD staat alleen

Wie nog twijfelde aan het feit dat het hele gedoe rond de BedBadBrood-kwestie een truc van de VVD is om zich eens flink te profileren, voordat ze het kabinet laten knallen, moet vandaag even de NRC lezen. Die hebben een belrondje gedaan bij de VVD-afdelingen in de grote steden, en daar komt uit dat die overweldigend achter het PvdA-standpunt staan, als het gaat om de opvang van illegalen.

De VVD-achterban is dus voor het aanbieden van opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, en werkt daar in sommige gemeentes zelfs aan mee. Kortom: de VVD in Den Haag staat alleen in deze discussie, en krijgt geen steun van de rest van de partij. Waarom houden ze dan toch vol? Om het geld kan het ook niet gaan, want zo duur is asiel niet. Waarschijnlijk om terrein terug te winnen op de PVV. De linkse partijen staan op dit moment dik op verlies in de peilingen, dus de PvdA kan niet breken, want dan komt er een CDA-D66-VVD-kabinet.

 

Be the first to comment on "Haagse VVD staat alleen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*