Wilders vindt jou zwak en afhankelijk

Ze zeggen altijd dat Wilders opkomt voor de gewone man. Dat is gelul. Wilders kijkt neer op de gewone man, net zoals iedere rechtse politicus. Tegenwoordig is hij slim genoeg om dat niet meer te zeggen, maar vroeger zei hij het wel. Toen Wilders in 2005 bij de VVD vertrok schreef hij: “Een omvangrijk en gedetailleerd uitgewerkt stelsel van uitkeringen, subsidies en voorzieningen heeft veel burgers afhankelijk gemaakt van een overheid die als een moedertje waakt over haar kinderen die bij het minste of geringste ‘zwak’ of ‘behoeftig’ werden verklaard.

Met andere woorden: ben je werkloos? Dan vindt Wilders je afhankelijk. Je moeder in de bijstand: zwak, volgens Wilders. Je opa in de AOW? Een loser.

Het blijkt ook uit de manier waarop zijn partij stemt. De PVV stemt het meest mee met de VVD, CDA en SGP. Dat zijn allemaal partijen die niet bepaald partijen die opkomen voor de mensen die het moeilijk hebben.  Om een paar voorbeelden te geven:

  • Wilders stemde tegen extra geld voor de zorg, en voor meer marktwerking
  • Hij stemde voor de verkoop van sociale huurwoningen
  • Hij stemde tegen hogere belastingen voor de rijken
  • Hij stemde voor het verlagen van de huurtoeslag
  • Zijn partij stemde voor privatisering van de busmaatschappijen

Wilders doet dus voor de camera’s alsof hij iets geeft om de gewone man, maar zodra hij in de Tweede Kamer moet stemmen, blijkt hij een VVD’er in vermomming te zijn.

En natuurlijk: Wilders zei dat hij Rutte 1 opgeblazen had vanwege de AOW, maar inmiddels is duidelijk dat hij loog. Het ging niet om de AOW, het ging om zijn favoriete onderwerp: vluchtelingen pesten. Vergeet bovendien niet dat hij z’n belofte om de AOW-leeftijd niet te verhogen binnen een dag brak.

Met andere woorden: laat je niet voor de gek houden door Geert. Hij zegt het een, maar doet het ander. Hoe noemen we zo iemand? Juist: een leugenaar.

Steun mij op Patreon

Be the first to comment on "Wilders vindt jou zwak en afhankelijk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*