IMF: ga bij een vakbond, bestrijd ongelijkheid

Vakbonden zorgen er voor dat welvaart eerlijker verdeeld wordt. Dat blijkt uit onderzoek van twee economen van het IMF. Zij hebben vastgesteld dat een van de redenen is waarom onze maatschappij steeds ongelijker wordt, is dat steeds minder mensen lid zijn van een vakbond. Landen met een hogere organisatiegraad (= hoeveel mensen er bondslid zijn) zijn gemiddeld gelijker dan landen met een lage organisatiegraad.

Zoals bekend zijn gelijkere landen gelukkigere landen: in landen waar minder ongelijkheid heerst, is gemiddeld iedereen gelukkiger, ook de rijken. Dus: word lid van de vakbond. Dat is goed voor ons allemaal. Het kan hier.

Be the first to comment on "IMF: ga bij een vakbond, bestrijd ongelijkheid"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*