Nepnieuws van de NOS

Als er nog iemand twijfelde of Wilders voorgetrokken wordt door de media, dan moet je de volgende twee tweets van de NOS eens met elkaar vergelijken:

 

De ‘grote belangstelling’ voor Wilders bestond uit minder dan tweehonderd mensen, volgens sommige bronnen honderdvijftig, volgens Trouw ongeveer vijftig. De verhouding pers-publiek was ongeveer 1 op 1 (!). Dit filmpje laat zien hoe dat er uit ziet: Wilders is omringd door journalisten, op een verder lege markt.

Dan die manifestatie op het Malieveld. Een tweet van een half-leeg grasveld suggereert dat er weinig opkomst was. De ‘paar duizend mensen’ waren er in werkelijkheid tienduizend. De vice-premier was er. Maargoed, Wilders was er niet, dus het kan niet belangrijk zijn.

Sinds Fortuyn zit dit land in een collectieve angstkramp. Ie-de-reen is bang voor de rechtse hordes, die bij het minste of geringste ‘demonisering’ roepen. Waar Trump tenminste nog weerwerk van de media krijgt, wordt Wilders door de hier door de publieke omroep geholpen met het verspreiden van zijn leugens.

Update: De NOS heeft inmiddels zelf ook door dat ze fout zaten. Op hun ‘herstel’-pagina geven ze aan dat de PVV-bijeenkomst inderdaad bestond uit ‘tientallen of misschien een paar honderd aanhangers en vooral (…) een ongekende hoeveelheid pers’

 

Be the first to comment on "Nepnieuws van de NOS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*