Leestip: waarom TTIP een slecht idee is

Jordy Rutten heeft een mooi stuk op de site van jWBS, de jonge intellectuelen van de PvdA. Het gaat over waarom TTIP zo’n ontzettend slecht idee is. Hij schrijft:

Natuurlijk zal onze zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat het bij een vrijhandelsverdrag met de Amerikanen afleggen tegen deze economische supermacht met een hyperflexibele arbeidsmarkt. De zorg, sociale zekerheid en andere collectieve voorzieningen in Europa zijn de afgelopen decennia al steeds verder versoberd en geprivatiseerd. Ondersteund door de drogredenering dat we onze concurrentiekracht op peil moeten houden, wordt onze verzorgingsstaat, ook door sociaaldemocraten, steeds verder om zeep geholpen. Een vrijhandelsverdrag met een land dat allergisch is voor enig overheidsoptreden zal nog meer argumenten verlenen aan degenen wiens neoliberale sloophonger nog steeds niet gestild is.

Lees de rest hier

Be the first to comment on "Leestip: waarom TTIP een slecht idee is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*