Jesuisboef

Zou het kunnen dat de treiterbloggers het hoogtepunt van de Nederlandse allochtonenhysterie blijken te zijn? Zou dit eindelijk het gemaakte relletje zijn waarna mensen zeggen: nu is het te gek geworden? Het lijkt er wel op.

De hypocrisie ligt er namelijk nu zo dik op, dat niemand er meer omheen kan. Het is inmiddels niet heel orgineel meer om dit te zeggen, maar: wat die jongens doen, is precies waar de hele Powned-stal groot mee geworden is. Trappen tegen het gezag en vervolgens stoer doen als je er mee weg komt is in beide gevallen het recept. Zelfs het NRC heeft het inmiddels opgemerkt.

Het Openbaar Ministerie wist het nog een beetje gekker te maken door vandaag via een ‘gedragsaanwijzing‘ (wut?) te bevelen dat Boef geen treitervlogs meer maakt, hoewel Boef vindt dat hij zelf geen treitervlogger is. De quote van het OM is pijnlijk dom: “We zeggen niet letterlijk: gij zult geen treitervlogs maken. Maar de aanwijzingen zijn er wel op gericht dat hij die niet meer maakt”. Met andere woorden: we zeggen niet dat we hem z’n vrijheid van meningsuiting afpakken, maar dat doen we wel.

Moet je je eens voorstellen dat dát bij een Geenstijl-journalist gebeurd was: het land zou te klein geweest zijn. Er zou eindeloos gejankebald worden over persbreidel, de hashtag #jesuisboef zou snel geboren zijn.

Er geldt in Nederland een wet voor autochtonen en een andere voor allochtonen. Ben je wit, dan mag je met stokken op elkaar slaan en zegt iedereen ‘ach’. Ben je allochtoon, dan moet je in de pas lopen. Er kan ieder moment een loyaliteitsverklaring van je gevraagd worden, en als je iets zegt wat de goegemeente niet bevalt, dan laten we je via administratieve middelen gewoon je bek houden. Hopelijk heeft het OM het nu zo gek gemaakt, dat daar wat aan gaat veranderen.

Steun mij op Patreon.

2 Comments on "Jesuisboef"

  1. Wow, hier worden spijkers op koppen gegaan geslagen. Dit is helaas zooooo waar!

  2. Kan me niet herinneren dat Geenstijl ooit opriep tot geweld, wat Boef wel heeft gedaan. Dat maakt uit.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*