Schrijf!

Mijn laatste Wildersstukje is de eerste hit als je googelt op ‘Wilders’. Daar ben ik best trots op.

bam

En ja, ik weet van filterbubbels. Maar toch laat het iets belangrijks zien: schrijven helpt. Zelfs als je zoals ik volledig amateur-stukjesschijver bent kun je in een klein land als Nederland met weinig moeite je mening hoorbaar maken.

Dat geldt ook voor jou. Ja, jij daar. Denk nou niet dat jij niks te zeggen hebt. Ik praat zo vaak met mensen die me verschrikkelijk interessante ideeën vertellen, maar die het niet op durven te schrijven, bang als ze zijn dat wat zij denken niet relevant is. Denk nou niet dat een ander het wel beter weet! Dat heeft rechts er nooit van weerhouden z’n klep open te trekken; dat leren ze wel bij Vindicat.

Dus: als je vindt dat het in Nederland de verkeerde kant op gaat: schrijf! En dan maakt het me nog niet eens uit of je je stukken naar mij stuurt, of naar Frontaal Naakt, naar Joop of naar Sargasso. En als je werkelijk niet durft, of echt geen tijd hebt: doneer dan in vredesnaam.

2 Comments on "Schrijf!"

 1. Niks niet filter-bubbel, je bent gewoon trending in Nederland! (probeer het maar in een incognito-venster, dan sta je ook bovenaan)

 2. Welnee, joh, schrijven helpt niet. Indoctrinatie, DAT WERKT. Constant dezelfde foute informatie in je kop laten pompen door mensen die “er voor doorgeleerd hebben” (politici dus). Ik schrijf ook en ik hou dezelfde methode aan: steeds weer hetzelfde. Namelijk dit:

  Politiek ingewikkeld? Welnee! Onzin!
  100 % Links is communisme. De communisten draaien het bedrijfsleven de nek om.
  100 % Rechts is anarchie. De anarchisten schaffen de complete overheid af.
  In de tweede kamer zitten alleen liberale en sociale partijen.
  De liberale partijen vinden dat de overheid alleen voor politie, justitie en leger moet zorgen. Dit staat niet alleen keihard in de beginselverklaring 2008 van de VVD, maar ook in alle encyclopedieën en woordenboeken.
  De gevolgen:
  1 Alle uitkeringen, subsidies en toeslagen worden afgeschaft.
  2 Alle overheidsinstellingen (scholen, ziekenhuizen) worden een commercieel bedrijf.
  3 De bedrijven kunnen met hun personeel (lonen), producten (voedsel) en prijzen (zorgverzekering) doen en laten wat ze willen.

  Ik doe dit al best lang, maar de stompzinnige onzin over zogenaamde “middenpartijen” en “extreem rechts” is niet de kop in te drukken, net zo min als SP = communistisch. Wat een afgrijselijke onzin. En dan noemen ze Nederland een democratie. Een land waar 90 % van de mensen op een partij stemt waarvan ze in het geheel in weten wat die wil, is geen democratie. Dat is oplichterij.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*