Geweld verheerlijken

Dit mag dan ook weg.

Opnieuw heeft het CDA voorgesteld om het verheerlijken van geweld te verbieden. Het lijkt mij een prima plan.

Ik stel voor dat Buma voor alle Indiebuurten, Zeeheldenbuurten en Transvaalbuurten in Nederland nieuwe straatnamen gaat verzinnen. Monika Keijzer mag onze geschiedenisboeken van kolonialisme gaan zuiveren. Misschien wil Silvana Simons wel helpen. Peter Omtzigt mag onze jongens van de douane komen aanmoedigen, als ze Trump gaan arresteren, mocht die ooit voet op onze bodem zetten.

Zoals u ziet: de wereld zou er een stuk mooier op worden, als we dit plan zouden doorvoeren. Toch zullen er ook wat onfortuinlijke slachtoffers vallen, als dit plan doorgevoerd wordt. Het Verzetsmuseum zal z’n deuren moeten sluiten. De Militaire Willemsorde zullen we moeten afschaffen. En het Nationaal Monument op de Dam mag ook weg. Immers: u dacht toch niet dat de geallieerden de Duitsers vriendelijke gevraagd hebben of ze alstublieft Nederland wilden verlaten? Dat ze een strenge brief gestuurd hebben, of iets dergelijks?

Maar wacht – zulke resultaten zijn vast niet de bedoeling van dit CDA-plan; daar zijn de christendemocratische mannenbroeders veel te vaderlandslievend voor… Het zou toch niet zo zijn dat ze alleen maar bepaald geweld bedoelen? Geweld dat gepleegd wordt door mensen die een ander geloof hebben dan het CDA, misschien? Het zou toch niet dat het CDA hier de hete adem van de PVV in z’n nek voelt, en via een goedkoop, hypocriet en ondoordacht plannetje probeert wat politieke puntjes te scoren?

Nee, dat kan niet! Daar zijn ze bij het CDA veel te fatsoenlijk voor.

De verkiezingen zijn over twee maanden. Steun mij op Patreon om het linkse geluid zo hard mogelijk te laten klinken.

 

Be the first to comment on "Geweld verheerlijken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*