Leestip: Zijlstra goochelt met cijfers

Voor het geval u ‘m gemist heeft: de onvolprezen Flip van Dyke, de enige man die echt weet hoe het met asiel in Nederland zit, heeft de bewering van Zijlstra onderuit gehaald dat 70% van de Somaliers in de bijstand zit. Kort gezegd komt het hier op neer: voor ‘Somaliers’ moet je hier ‘Somaliers die minder dan 5 jaar in Nederland zijn’ lezen. En dan is het ineens helemaal niet zo schokkend meer.

Lees de rest hier

2 Comments on "Leestip: Zijlstra goochelt met cijfers"

 1. Ad ‘Zijlstra goochelt met cijfers’.

  Ook vóór de tijd dat Nederland het avontuur met de Massa-Immigratie aanging, was zijn bevolking al zo gemengd dat een raszuivere Nederlander (een Bataaf?) nog maar moeilijk of niet meer te vinden was.
  Aan de andere kant heb je ‘bij ons’ nog steeds Friezen, Limburgers en Brabanders die zich als groepen van elkaar (laten) onderscheiden. Dit is vooral cultureel zo, maar toch ook nog wel een beetje fenotypisch. Een Limburger haal je er wel eens uit. Optisch.

  Vertoonden dan bijvoorbeeld de Friezen t.o.v. de rest van het Nederlandse volk een statisch bijzonder gedrag, zou het volgens mij op geen weerstand van wie ook stuiten dat met hun ethnische afkomst (herkomst) in verband te brengen.

  Welnu, qua groeps-apartheid lijken mij de Somaliërs domiciliair in Nederland de Friezen verre te overtreffen. Derhalve laat hun relatief overmatig beroep op bepaalde NL-financiële uitkeringen zich om te beginnen cultureel-etnische uitleggen. Een sociologisch feit dat zich niet via paspoortfetisjisme en dergelijke bureaucratismen laat verdonkeremanen.

  Wat Flip van Dyke betreft: hij goochelt met classificaties. Ik heb hem een paar jaar geleden het antropologisch probleem van ‘classificeren’ uitgelegd, maar slechts een strikt afwijzende reactie van hem ontvangen. Zodoende.

 2. In de derde alinea van mijn commentaar op onderhavige ‘topic’ , typte ik ‘statisch’ waar dat ‘statistisch ‘ moest zijn. Vraag herstel. Verder nog niets gehoord. En pas op met Flip van Dijke; lijkt mij een amateur statisticus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*